Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@04:04:40 GMT

بازیگر زن: ترجیح می‌دهم نقش‌های مثبت بازی کنم

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۳۵۰۲

این روزها سریال «ملکوت» با بازی پروانه معصومی از شبکه آی‌فیلم عربی در حال پخش است؛ این بازیگر در گفت‌وگویی با ایسنا درباره دوبله سریال‌های ایرانی به زبان عربی، اظهار کرد: متأسفانه خودم کارها را با دوبله ندیده‌ام، اما یکی از دوستانم می‌گفت سریال امام علی (ع) را با دوبله دیده و اینکه من به زبان عربی صحبت می‌کرده‌ام، جالب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکر می‌کنم احساس جالب و دوگانه‌ای باشد که ببینی در حال حرف زدن به زبان دیگری هستی.

او همچنین درباره ژانر ماورایی سریال «ملکوت»، گفت: به طور کلی ژانر ماورایی را دوست دارم، اما فکر می‌کنم برای ساخت این نوع از کارها باید دقت زیادی داشته باشیم تا از افراط جلوگیری کنیم. سریال‌هایی که به مسائل غیرمادی می‌پردازند نباید عجیب و غریب باشند. در غیر این صورت نمی‌توانیم بیننده را با خودمان همراه کنیم.

معصومی در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید سریال «ملکوت» توانست این ظرافت را حفظ کند؟، خاطرنشان کرد: بله، در این مجموعه اتفاقات عجیب و غریب نمی‌افتد و داستان طوری پیش می‌رود که بیننده می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند. در واقع در سریال ملکوت به مسائلی پرداخته می‌شود که ما در زندگی روزمره با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. مثلاً خواب مقوله‌ای است که همه انسان‌ها با آن آشنایی دارند و حتماً برای افرادی پیش آمده است که خوابشان تعبیر شود. پس این موضوع چیز عجیب و غریبی نیست. فکر می‌کنم ملکوت توانست در این حوزه موفق عمل کند. بازخوردهایی نیز که از این اثر گرفتم نشان می‌دهد که سریال تا حد زیادی دیده شده و بینندگان قابل توجهی را به خودش جلب کرده است. اینکه سریال بارها و بارها از شبکه‌های مختلف بازپخش می‌شود نیز نشان دهنده پرمخاطب بودن اثر است.

این بازیگر همچنین درباره چالش‌های تولید فیلم و سریال در ژانر ماورایی، گفت: یکی از مهمترین مسائل این است که در این نوع از سریال‌ها به بازیگر به لحاظ روحی فشار وارد می‌شود. بازیگر برای اینکه حس بگیرد باید زحمت زیادی بکشد. منظورم این است که در ژانر ماورایی به مسائل غیرمادی پرداخته می‌شود؛ مسائلی که با نفس انسان سر و کار دارد. به همین دلیل بازیگر باید انرژی زیادی بگذارد تا بتواند این مسائل را به تصویر بکشد. به ویژه اگر فرد معتقدی باشی، بازی کردن سخت می‌شود. اگر اعتقادی به مسائل ماورایی نداشته باشی فقط به جوانب تکنیکی کار فکر می‌کنی و بازی را جلو می‌بری، اما وقتی به دنیای ماورای مادیات اعتقاد داری که ما ایرانی‌ها این طور هستیم، کار کردن سخت می‌شود.

معصومی درباره معیارهای خود برای ایفای یک نقش، توضیح می‌دهد: وقتی نقشی به من پیشنهاد می‌شود، دقت می‌کنم که جذاب و مؤثر باشد. تمایل ندارم نقشی را بازی کنم که بود و نبودش در فیلمنامه فرقی ندارد. منظورم این است که می‌خواهم نقش‌هایی را بازی کنم که نتوانی آنها را از فیلمنامه حذف کنی و در صورتی که کنار گذاشته شود، خلائی در داستان اتفاق بیفتد.

او ادامه داد: جذابیت داشتن یک نقش برای بازیگران مختلف معنای متفاوتی دارد. برای من نقشی جذاب است که تأثیرگذار باشد. همانطور که گفتم این موضوع برایم مهم است که حضورم در داستان ضروری باشد. فکر می‌کنم نقشی که در سریال ملکوت بازی کردم، این ویژگی را داشت و از جایگاه خوبی در فیلمنامه برخوردار بود. به طور کلی هیچ وقت این اتفاق نیفتاده که چند کار به صورت همزمان به من پیشنهاد شود. اما اگر بخواهم انتخاب کنم ترجیح می‌دهم نقش‌های مثبت را ایفا کنم. طنز یا جدی بودنش زیاد اهمیت ندارد. این نقش مثبت می‌تواند در یک سریال طنز یا جدی باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۳۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند

شیدا یوسفی که تجربه بازی در سینما، تلویزیون، تئاتر و شبکه خانگی را در کارنامه‌اش دارد، پیش از شروع فعالیت حرفه‌ای خود در سینما و تئاتر در حوزه منشی صحنه مشغول بوده و نخستین تجربه حرفه‌ای خود و بستر معرفی‌اش به جامعه را سریال «ممنوعه» می‌داند.

این هنرمند پس از حضور در تلویزیون، وارد پلتفرم‌های شبکه خانگی شده و تا امروز در رئالیتی‌شوها و سریال‌های مختلفی نقش‌آفرینی کرده و بازیگری را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند. حضور او در فصل دوم گیم‌شوی «زودیاک» بهانه‌ای شد تا با او به گفت‌وگو بپردازیم.

چه شد در گیم‌شوها حضور پیدا کردید؟ 

این روزها بازی مورد علاقه‌ام مافیاست. نخستین باری که بازی در «شب‌های مافیا» را تجربه کردم، شرکت‌کنندگان برنامه فقط خانم‌ها بودند که با یک ماه تمرین، بازی را یاد گرفتم. از آن زمان هم در همه مسابقات مافیا حاضر بودم. از سری اول «زودیاک» به بعد هم، هفته‌ای دو بار جدا از تمرینات با بچه‌ها جمع می‌شویم و بازی می‌کنیم و این بازی برایم بسیار جذاب شده در حدی که گاهی در دورهمی‌های خانوادگی حوصله‌ام سر می‌رود و دوست دارم با دوستانم مافیا بازی کنم.



با کدام فیلم یا سریال به مردم معرفی شدید؟

به نظر خودم سریال «ممنوعه» سبب معرفی من به مردم شد که نخستین کارم در شبکه خانگی بود. در این سریال جزو نقش‌های اصلی بودم که سبب شد بیشتر دیده شوم. البته طبق تجربیات من تا امروز، مخاطبان صداوسیما و نمایش خانگی دو دسته کاملاً مجزا از هم هستند. به عنوان مثال در شهرستان‌ها جوانان من را به واسطه حضورم در «شب‌های مافیا» یا «مافیا زودیاک» و حتی «ممنوعه» که تماماً تولید شبکه نمایش خانگی هستند می‌شناسند اما افراد مسن‌تر به واسطه نقشم در سریال‌های صداوسیما با من آشنا هستند.

شما در صداوسیما هم سابقه حضور در سریال‌های پرمخاطبی مثل «نون‌خ»، «بچه مهندس» و آثار دیگر را دارید، به عنوان یک بازیگر، حضور در صداوسیما برای شما دلنشین‌تر است یا در نمایش خانگی؟

هر کدام از این مدیوم‌ها مزایای خوش را دارد، اما مسائلی هست که شاید در هیچ کجای دنیا از لحاظ مناسبات دغدغه بازیگران نباشد مثلاً طراحی لباس یا گریم در صداوسیما بسیار سختگیرانه است اما در شبکه نمایش خانگی بازیگران فضای آزادتری دارند. بازی در محصولات پلتفرم‌های نمایش خانگی جذابیت خودش را دارد. مخاطب ایرانی این روزها درگیر برنامه‌ها و سریال‌های خانگی شده و مورد پسندش است حتی به نظرم در جامعه امروز مردم به حدی دغدغه فکری دارند که سریال‌های طولانی را پس می‌زنند و به دنبال مینی‌سریال‌ها می‌روند و آن‌ها را راحت‌تر می‌پذیرند.

تکرار ساخت رئالیتی‌شو در مورد بازی مافیا مخاطب را خسته نمی‌کند؟

شخصاً «زودیاک» را از تمام بازی‌های مافیا بیشتر دوست دارم و فکر می‌کنم کسی که بازی مافیا را دوست داشته باشد درگیر این سناریو و این برنامه می‌شود. یکی از جذابیت‌های این بازی این است که حتی اگر بازیکن حرفه‌ای هم باشید، ممکن است در روند بازی دچار اشتباه‌های جبران‌ناپذیری بشوید که این دقیقاً مثل زندگی ماست که سراسر تجربه است و قطعاً از اشتباهاتمان درس بیشتری می‌گیریم. ضمن اینکه مافیا بازی خسته‌کننده‌ای نیست زیرا حتی در جمع‌های خصوصی هم هیچ وقت دست‌ها تکراری نمی‌شود و همیشه بازی‌ها و اتفاق‌های جدید رخ می‌دهد.

از طرفی هم فکر می‌کنم بازی خانم‌ها و آقایان با یکدیگر روند برنامه را بهتر کرده چون معمولاً در بازی، خانم‌ها کمتر به هم اعتماد می‌کنند یا با هم تعارف و رودربایستی دارند اما زمانی‌ که در بازی خانم‌ها و آقایان کنار هم حضور دارند، بازی حرفه‌ای‌تر می‌شود. همچنین حضور شخصیت‌های معروف ورزشی یا اهالی موسیقی در برنامه، مخاطبان برنامه را بیشتر کرد. «زودیاک» بستری برای مخاطب ایجاد کرد تا رفتار و احساس افراد مورد نظر را ببیند و آن را حس کند.


در گذشته بسیاری از هنرمندان با این تفکر که حضور در رئالیتی‌شو می‌تواند آینده شغلی آن‌ها را تهدید کند در این برنامه‌ها شرکت نمی‌کردند، امروز این تصور چقدر تغییر کرده است؟

برای پاسخ به این پرسش از خودم مثال می‌زنم، من در حوزه بازیگری تحصیلات آکادمیک دارم و قطعاً شغل خودم را بازیگری می‌دانم اما دوست دارم در برنامه‌های اینچنینی نیز حضور داشته باشم. برنامه‌های رئالیتی‌شو جذابیت‌های خاص خود را دارند که علاوه بر سرگرمی و جذابیت، از لحاظ اقتصادی نیز برای شرکت‌کنندگان قابل توجیه است که با توجه به وضعیت خود مجاب به حضور در این برنامه‌ها بشوند. گذشته از این مسائل، همان طور که خانم «شبنم مقدمی» در رئالیتی‌شو «صداتو» به عنوان داور حضور دارد یا «محسن کیایی» به عنوان مجری به این برنامه می‌آید، به همین صورت تمام بازیگران کم‌کم به سمت این برنامه‌ها خواهند آمد زیرا رئالیتی‌شوها معمولاً مورد پسند مردم واقع می‌شوند و مگر غیر از این است که ما بازیگران یکی از اهداف اصلیمان سرگرم کردن مردم و ساخت اوقاتی خوش است؟ مثلاً مردم در برنامه «صداتو» به صدای یک شخص عادی که در نانوایی کار می‌کند اما صدای خوبی دارد و آواز می‌خواند گوش می‌کنند و لذت می‌برند، بنابراین کسی که دوست دارد قصه بشنود تماشای برنامه‌های رئالیتی‌شو را انتخاب می‌کند.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از آخرین وضعیت بیماری رضا رویگری
  • ماجرای دیدار وزیر ارشاد و رضا رویگری
  • جزئیاتی از آخرین وضعیت بیماری رضا رویگری | منتطرم میرباقری برای سریال جدیدش صدایم کند
  • آخرین عکس از این روزهای رضا رویگری
  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • بازیگر ارباب حلقه‌ها درگذشت
  • رفاقت قدیمی‌ با سیروس میمنت باعث بازی‌ام در «نون خ» شد/ در کرمانشاه ۱۰۰۰ نفر تست بازیگری دادند
  • «برنارد هیل»، شاه «تئودون» ارباب حلقه ها درگذشت
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند